Crème brûlée #2

Nå, men det var den opskrift på crème brûlée, vi kom fra…

Jeg prøvede igen i går, og det lykkedes endelig.

Til 4 portionsskåle (små ramekiner) skal bruges:

1 dl mælk
2,5 dl piskefløde
100 gr sukker
4 æggeblommer
½ tsk. vanillepulver

Brunt rørsukker til karamellisering.

Mælken og fløden varmes op til kogepunktet og tages af varmen. Sukkeret og vanillepulveret tilsættes, og æggeblommerne tilsættes en for en mens der piskes. Blandingen varmes langsomt op til lige under kogepunktet mens der piskes kontinuerligt. Den må ikke koge. Jeg brugte et termometer for at tjekke temperaturen, og da den nåede 90 grader tog jeg gryden af. Da var det begyndt at tykne.

Hældes derefter i portionsskåle, der sættes i vandbad i ovnen 50 minutter ved 125 grader. Måske skal det have 10 minutter mere. Det må bare ikke boble/komme over kogepunktet. Blandingen blævrer lidt når den kommer ud af ovnen, men den stivner efter et par timer i køleskabet.

Når de er nedkølede og lige inden servering hældes brunt rørsukker på toppen, som karamelliseres med en brænder (Det er det sjoveste!)

Mantraet er, har jeg fundet ud af: ‘Det-må-ikke-koge-Det-må-ikke-koge-Det-må-ikke-koge-Det-må-ikke-koge-Det-må-ikke-koge-Det-må-ikke-koge………’ Hverken på komfuret eller i vandbadet. Hvis massen begynder at boble i kanten af skålen, skal ovntemperaturen skrues ned.

God fornøjelse :)