Septemberfilm i biografen

Det varer lidt endnu, inden efterårets program for Franske Film Mandage bliver offentliggjort. I mellemtiden kan du stadig nå at se nogle af de film, der var på programmet i foråret. Grand Teatret byder desuden på en romantisk feel good film, som dog ikke er fransk men foregår i Frankrig. Og Cinemateket byder på Albert Camus for de heldige i København og omegn.

Premierer

Tirsdag 12. september: A peine j’ouvre les yeux (Da jeg åbner mine øjne) med blandt andre Baya Medhaffer, Ghalia Benali, Montassar Ayari og Lassaad Jamoussi. Filmen er instrueret af Leyla Bouzid og spiller i Øst for Paradis i Aarhus.

Torsdag 21. september: Au nom de ma fille (I min datters navn) med Daniel Auteuil, Sebastian Koch, Marie-Josée Croze, Lila-Rose Gilberti og Emma Besson. Filmen er instrueret af Vincent Garenq og spiller i Øst for Paradis.

Torsdag den 21. september har filmen Paris må vente (Paris can wait) premiere i Grand Teatret. Det er ikke en fransk film, men en film om en amerikansk kvindes tur i bil fra Cannes til Paris med en fransk mand (i to ord…) ved rattet. Med Diane Lane, Arnaud Viard og Alec Baldwin. Filmen er instrueret af Eleanor Coppola. Se traileren på IMDB her.

Spiller stadig

La Danseuse (Danserinden), som blev vist på Franske Film Mandages program i juni spiller stadig i både Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København. I filmen medvirker blandt andre Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry og Lily-Rose Depp.

Souvenir spiller også stadig i både Øst for Paradis og Grand Teatret. Isabelle Huppert spiller hovedrollen som Liliane, der i 1974 blev nummer 2 i det europæiske Melodi Grand Prix (det var det år, ABBA vandt). I dag arbejder hun som fabriksarbejder, indtil en ung kollega (gen)opdager hende. Filmen er instrueret af Bavo Defurne.

La fille de Brest (Kvinden fra Brest), der var forårets sidste film på Franske Film Mandages program. La fille de Brest er baseret på en virkelig historie, og havde fransk premiere i slutningen af november sidste år, hvor jeg skrev et indlæg om den. Filmen er instrueret af Emmanuelle Bercot, og danske Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen som lægen Irène Frachon. Se den i Øst for Paradis eller Grand Teatret.

Cinemateket

I september viser Cinemateket to film, der introducerer til den franske eksistentialist og filosof Albert Camus. I går var det filmen Loin des hommes (Flugten til frihed), der blev vist.

Søndag den 17. september er der både film og foredrag om Camus. Her vises den polske filmatisering fra 2016 The sun, the sun blinded me, der er baseret på Camus’ roman l’Etranger (Den fremmede). Inden filmen er der foredrag ved en af de fremmeste Camuskendere herhjemme, lektor i fransk Jørn Boisen fra Københavns Universitet.