Le Mans 2017

Der er Le Mans i den kommende weekend.

Mere behøver man ikke sige, før alle ved, hvad der sker. Så berømt er den vestfranske by for sit 24-timers motorløb, at de to nærmest er blevet synonyme.

Så kunne man godt forledes til at tro, at det hele sker i løbet af bare 24 timer fra lørdag til søndag. Men faktisk har der allerede været gang i den – sådan for alvor – siden i søndags, hvor alle biler og kørere blev vejet og indskrevet, og der var bogsigneringer midt i byen. Det fortsatte mandag, mens der i går var autografevent og officiel fotografering med alle kørerne.

I dag er der Pit Walk – det vil sige at alle dem, der har købt billet kan besøge pittene hele dagen. Eller få sig en tur i det store pariserhjul i det tivoli, der åbner på området i dag. Torsdag begynder testkørslerne, og fredag er der flere bogsigneringer, pitbesøg og parade. Inden det ‘rigtige’ løb begynder lørdag kl. 15.00 er der opvarmning om morgenen, Porsche Carrera cup og en Michelin Le Mans cup.

De virkelige hardcore fans har købt sig en pakkerejse med et rejseselskab og er i Le Mans i flere dage, for at få det hele med. Både stemningen, pitturene, testkørslerne og hele tivolimarkedshalløjet, der omgiver så stor en fest.

Du kan se hele programmet her, hvor arrangøren Automobile Club de l’Ouest har lagt al tænkelig information ud: Historie, facts om biler og kørere, merchandise, billetter, vejvisere og selvfølgelig links til sociale medier.

Selvom man ikke selv kan være der, så er der rig mulighed for at blive opdateret 24/7.

Har du prøvet at være til 24 heures du Mans? Hvordan var det? Fortæl os gerne om det i kommentarfeltet :)!