Skandinavisk jul i Paris

Den er god nok.

De er pjattede med skandinavisk jul i Paris.

Et af Paris’ ældste stormagasiner BHV – Bazar de l’Hôtel de Ville – i Rue de Rivoli ved rådhuset, går all-in på dansk jul i år. De har allieret sig med den danske ambassade, Maison du Danemark og VisitDenmark, og Malene Rydahl – forfatteren til Heureux comme un Danois – er protektor for juletemaet. Selveste prinsesse Marie var i Paris i forrige uge for at indvie herlighederne.

Der er dansk design, juledekorationer, adventskrans-workshop, foredrag og bogsignering med Malen Rydahl, dansk smørrebrød i lange baner, og julepynt en masse. Så spekulerer jeg bare på, om de også har fået den mest danske julepynt overhovedet med? Mon de har julehjerter, man selv kan flette? Eller julestjerner?

Hvis du ikke selv har mulighed for at kigge forbi BHV i december, så kan du på stormagasinets hjemmeside se, hvad de byder på. Ordet ‘hygge’ optræder mindst en gang på hver side. Det er faktisk lige før, det er for meget…

Norsk julemarked i det 10. arrondissement

Men som om det ikke er nok, inviterer to norske jenter bosiddende i Paris for andet år i træk til norsk julemarked i det 10. arrondissement. Det sker i den kommende weekend i Rue du Chateau d’Eau, hvor der vil være norsk julehåndværk, norske julenisser, rensdyrskind, norsk strik og kulinariske oplevelser. Det kan du læse mere om hos Paris ZigZag, der er svært begejstrede for det norske julemarked.