Franske film i biografen, juni og juli 2018

Det begynder at dufte af sommerferie rundt omkring. Franske Film Mandage viser de tre sidste film i forårets program, og Cinemateket holder ferie de sidste par uger af juli. Jeg holder ferie henover næste månedsskifte, så derfor får du her oversigten over de franske film i biograferne i både juni og juli.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 4. juni, kan du se året belgiske kandidat til en Oscar, Racer and the Jailbird (Le Fidèle). Filmen er instrueret af Michaël R. Roskam, og i hovedrollerne ses blandt andre Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos (fra Adèles liv), Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux og Nabil Missoumi. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen har ordinær premiere i begge biografer torsdag den 7. juni.

Mandag den 11. juni er det Au revoir là-haut (Vi ses deroppe), der er på plakaten. Dramaet, der udspiller sig i årene efter 1. Verdenskrig, har blandt andre Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup og Émilie Dequenne på rollelisten. Filmen er instrueret af Albert Dupontel. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen har ordinær premiere i begge biografer torsdag den 14. juni.

Mandag den 18 . juni kan du se La Villa (Huset ved Havet). Filmen er instrueret af Robert Guédiguian, og har blandt andre Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin og Gérard Meylan på rollelisten.  Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen har ordinær premiere i Grand Teatret torsdag den 28. juni og i Øst for Paradis onsdag den 4. juli.

Premierer i juli

Torsdag den 26. juli: L’Apparition (Åbenbaringen) med Vincent Lindon, Galatéa Bellugi og Patrick d’Assumçao i hovedrollerne. filmen er instrueret af Xavier Giannoli. Premiere i Øst for Paradis.

Film der stadig spiller

C’est la vie, der var på plakaten til Franske Film Mandage i maj. I hovedrollerne ses blandt andre Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne og Eye Haidara. Filmen er instrueret af Olivier Nakache og Eric Toledano, der også stod bag monstersuccessen De urørlige. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

I serien ‘Fik du set det, du ville?’ er der tre franske film på Cinematekets program i juni og juli.

Torsdag den 7. juni og igen onsdag den 13. juni kan du se Frantz, der var på FFM programmet i efteråret.

Lørdag den 9. juni og igen torsdag den 28. juni kan du se Lumière! en perlerække af brødrene Lumières film fra omkring år 1900, samlet og digitalt restaureret af lederen af filmfestivalen i Cannes, Thierry Frémaux.

Torsdag den 12. juli kan du se 120 battements par minute (120 slag i minuttet), der åbnede FFM dette forår.

I serien ‘Edible cinema’ kan du tirsdag den 12., onsdag den 13. og torsdag den 14. juni se den franske film Delicatessen fra 1991, instrueret af Marc Caro og Jean-Pierre Jeunet.

God fornøjelse i biografen :)!