Franske film i biografen, december 2020

Franske Film Mandage takker af for denne sæson med to film i december, og i Cinemateket er der flere gensyn med franske film, der tidligere har været vist.

Julen nærmer sig, og det er tid til månedens franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

Mandag den 7. december kan du se Gagarine, instrueret af Fanny Liatard og Jeremy Trouilh og med Alseni Bathily, Lyna Khoudri og Jamil McCraven i hovedrollerne. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 14. december lukker og slukker Franske Film Mandage for i år med filmen Le meilleur reste à venir (På Kanten af Livet), med Fabrice Luchini og Patrick Bruel i de altoverskyggende hovedroller. Filmens instruktører er Alexandre de La Patellière og Matthieu Delaporte. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske film der stadig spiller

La Vérité (Sandheden) med Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollerne. Den japanske filminstruktør Hirokazu Kore-eda har instrueret. Spiller kun i Øst for Paradis i Aarhus.

Franske filmpremierer i december

Der er i skrivende stund ingen franske filmpremierer i december.

Bemærk: Flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

I et nystartet samarbejde med Gyldendal viser Cinemateket den franske instruktør Caspar Noés film Irréversible i to forskellige versioner. Mandag den 14. december kan du se den oprindelige version fra 2002 og efterfølgende den nyklippede Irréversible – Inversion Intégrale fra 2019. Den nyklippede version vises også lørdag den 5. december. Filmens hovedroller udfyldes af Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia og Philippe Nahon.

I serien om den spanske instruktør Albert Serra, hvis film ofte er produceret i et fransk-spansk samarbejde, er to af filmene med et historisk, fransk tema: Lørdag den 5. december og igen mandag den 28. december viser Cinemateket La mort de Louis XIV fra 2016. Lørdag den 19. december er Liberté (2019) på plakaten – en ret eksplicit film om libertinere i eksil i tiden omkring den franske revolution.

I serien 100 års undergang viser Cinemateket søndag den 13. december instruktøren Michael Hanekes film Le temps du loup (Ulvetider) fra 2003. I hovedrollerne finder vi Isabelle Huppert, Olivier Gourmet, Beatrice Dalle og Maurice Benichou.

I serien Kvinderne der tog blikket tilbage kan du lørdag den 19. december se eller gense Agnès Vardas’ film Cléo de 5 à 7 fra 1961. I de bærende roller ses Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Dominique Davray, Dorothée Blank og Michel Legrand.

I serien Ønskefilm er der gensyn med Jacques Tatis film Playtime fra 1967. Udover Jacques Tati selv ses desuden Barbara Dennek og Georges Montant i filmens bærende roller.

Og så er der ofte også franske børnefilm i Cinematekets Børnebiffen.

God fornøjelse i biografen :)!