Franske film i biografen, oktober 2019

Oktobers filmoversigt er ganske overskuelig, da Cinemateket udforsker spansk og arabisk kultur denne måned. Så har man til gengæld chancen for at nå at se alle franske film i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske Film Mandage

Mandag den 7. oktober er det Chambre 212, der er på plakaten. Filmen er instrueret af Christophe Honoré, og i hovedrollerne ses Chiara Mastroianni, Vincent Lacoste og Carole Bouquet. Filmen vises kun i Grand Teatret.

Mandag den 14. oktober er der efterårsferiepause i FFM, og

Mandag den 21. oktober vises Un amour impossible, der har Christine Angots roman fra 2015, som forlæg. Filmen er instrueret af Catherine Corsini og har Niels Schneider, Virginie Efira og Jehnny Beth i hovedrollerne. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 28.oktober kan du se L’incroyable histoire du facteur Cheval, baseret på en sand historie. I hovedrollerne ses Laetitia Casta, Jacques Gamblin, Natacha Lindinger, Florence Thomassin og Bernard Le Coq. Filmen vises i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Film der stadig spiller

Double vies (Mellem linjerne) fra maj måneds Franske Film Mandage spiller til og med i dag i både Grand Teatret og Øst for Paradis, så det er ved at være sidste chance for at se den i biografen. Filmen er instrueret af Olivier Assayas, og i de bærende roller ses Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne og Nora Hamzawi.

Premierer i oktober

Torsdag den 10. oktober er der ordinær premiere på Edmond fra september måneds Franske Film Mandage. Filmen er instrueret af Alexis Michalik og fortæller historien om  et af de mest kendte, franske teaterstykker, Cyrano de Bergerac. I de bærende roller ses Olivier Gourmet, Thomas Solivérès og Mathilde Seigner. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

Cinemateket er fyldt med spændende spanske og arabiske film i oktober, så der er ingen franske film på plakaten denne måned.

God fornøjelse i biografmørket :)!