Franske destinationer i 2016

Pyyyyha, så blev den flytning overstået…. Jeg synes ikke det er sjovt at flytte. Det er vanvittigt trættende og ret grænseoverskridende, men hvad gør man ikke for at få mere plads? Jeg har for eksempel mit helt eget kontor nu! Her skal jeg sidde og arbejde og skrive indlæg til jer, og forhåbentlig med tiden også lave andre spændende ting, som I læsere også vil kunne få fornøjelse af. Jeg glæder mig til at tage hul på 2016!

Jeg vil gerne sige tusind tak til Connaissances’ gæstebloggere, som de seneste to uger har trådt til med indlæg, som jeg håber I har fundet lige så spændende og relevante som jeg har: Baptiste Boryczka, Jens Peder Weibrecht og Dorothée Rokkjær.

Vi skal have taget hul på 2016, og hvor skal vi rejse hen i år? Måske er I allerede ved at tænke på steder, I har lyst til at rejse hen i år?

New York Times har offentliggjort en liste på 52 steder, de anbefaler som rejsemål i 2016, og Frankrig er ganske pænt repræsenteret: Faktisk er Bordeaux landet på en 2. plads over de anbefalede rejsemål, og det kan jeg jo kun være enig i, da det er “min” hjemegn i Frankrig.

Bordeaux er en spændende by, der oser af både gammel historie og modernitet. Den ligger i hjertet af et af verdens mest berømte vinområder, og der er masser at se, hvad enten man er til hardcore shopping, gastronomi, kulturarv eller oenoturisme. ‘Oenoturisme’ – eller ‘vinturisme’ – er et begreb, der vinder frem i Frankrigs vinområder, og kort fortalt handler det om at vinbønderne og vinproducenterne åbner mere op for turister, med oplevelser i vinmarkerne, besøg på châteauerne, vinsmagninger og så videre.  I Saint-Emilion kan man for eksempel komme på vinsmagnings-kursus.

I juni 2016 åbner La Cité du vin i Bordeaux. Det er en ambitiøs satsning, som skal føre formidlingen af vinproduktionen og dens historie ind i det 21. århundrede. Komplekset er en blanding af kulturcenter og interaktivt formidlende museum, der fortæller om baggrunden for vinproduktionen og dens tusindårige historie i alle facetter. Et spændende sted med en exceptionel arkitektur ved bredden af Garonnefloden i det nordlige Bordeaux.

Hvad der ellers er at se i og omkring Bordeaux har jeg tidligere skrevet om. Det kan du læse mere om her, her og her.

Men andre franske byer og områder er også med:

Guadeloupe, en af de franske oversøiske regioner, ligger nummer 11 på New York Times’ liste over steder, avisen anbefaler at besøge i 2016. Øgruppen ligger i Caribien, og der er garanti for palmer og sandstrande.

På 28. pladsen ligger øen Saint Helena, og jo, jeg ved godt at den ikke er fransk, men engelsk. Men for de frankofile er den interessant, fordi Napoléon sad i husarrest der efter nederlaget ved Waterloo i 1815 og frem til sin død i 1821. Den lille ø i Sydatlanten byder desuden på nogle helt fantastiske naturscenerier. Også Lonely Planet har øen på sin hitliste for 2016.

Byen Colmar i Alsace ligger nummer 37 på New York Times listen, og Île de Ré ved den franske Atlanterhavskyst ligger nummer 40.

Og så har Lonely Planet Auvergne med de mange vulkankratere på deres top 10 over regioner, de anbefaler at besøge i 2016. Auvergne er måske en lidt overset region, men der er faktisk en hel del at se.

Er du ved at lægge ferieplaner for 2016? Hvor skal I hen? Del gerne dine overvejelser i kommentarfeltet, til inspiration for os andre.

God weekend :)!