Humans of Paris

Du kender sikkert Humans of New York. Facebooksiden, som jævnligt poster billeder af mennesker fra New York, og hvor vi samtidig får de unikke, personlige historier, som hvert enkelt menneske på billederne fortæller. Meget ofte rørende, men også sjove historier, som personen på billedet fortæller om sig selv. Fotografen bag, den 32-årige Brandon Stanton, har indtil videre taget omkring 5000 portrætter, og har også været i Iran og tage billeder efter det samme koncept: At portrættere alle slags mennesker og fortælle en bid af deres historie for derigennem at illustrere, at vi trods kultur, religion og hudfarve alle er unikke individer, hvis historier vi på hver vores vis kan identificere os med.

Hvad har det med Frankrig at gøre?

Jo… Jeg opdagede tilfældigt forleden at der også findes en Humans of Paris. Det er den 18-årige fotograf Marco Hazan, der efter samme koncept som Humans of New York gennemvandrer Paris for at tage portrætter og fortælle historier. Det er der indtil videre kommet en bog ud af, med forord af selveste Yann Arthus-Bertrand. Bogen blev udgivet i oktober sidste år ved hjælp af crowd-funding. Som ved Humans of New York er det også primært på Facebook mere end på hjemmesiden, at dialogen blomstrer. Jeg synes det er en både smuk og meget sympatisk måde ved hjælp af billeder og en tekst at illustrere menneskers mangfoldighed, og hvor ens vi i grunden er, når der bliver ridset lidt i overfladen og fortalt en personlig historie. Samtale fremmer som bekendt forståelsen.

Her kan du finde Humans of New Yorks Facebookside, og her finder du Humans of Paris‘. God fornøjelse med at dykke ned i historierne, der er til nogle timers læsning :).