Juleudsmykning i Paris 2017

Det er altid spændende at gå på opdagelse i Paris’ gader. Men i julemåneden er det ikke bare spændende, det er magisk! Mest om aftenen, selvfølgelig, men også i dagslys og tusmørke. Overalt, hvor vi gik, var der pyntet op med lys og juledekorationer. Nogle mere sjældne end kønne, men magisk, det var det.

Det 5-stjernede Hotel de Crillon på Place de la Concorde, hvor en overnatning koster fra omkring 10.000 kr og opefter, havde en klassisk Citroën stående foran hotellet. Først troede vi, den tilhørte en af hotelgæsterne, men det viste sig, at den var en del af deres juleudsmykning.

Et stykke oppe ad Rue Royale, tæt ved Madeleinekirken, fandt vi en lille og meget elegant passage, Village Royal. Her stod der et meget smukt og stilrent juletræ. Ved nærmere eftersyn fandt vi ud af at det var stykket sammen af flere, mindre træer i bunden, for at kunne fremstå så tæt og regelmæssigt.

Galeries Lafayettes juleudsmykning af kuplen var ganske enkelt åndeløst smuk. Det store ‘juletræ’ strakte sig fra stueetagen og op i 5-6 sals højde. Hvert kvarter gik en hel lille forestilling i gang, med musik og objekter der dansede op og ned i rummet. Jeg har lagt en lille video på bloggens Facebookside, hvor du kan se, hvor magisk det var.

På Place Joachim-du-Bellay ved Hallerne var der julemarked, hvor man kunne købe mad, julegaver og tørrede frugter. På pladsen ligger også en café, der var gået all-in med juleudsmykningen af deres facade. De havde dog ikke lige kalkuleret med, at gavepapir og tape ikke så godt tåler vind og vejr, så nogle af facadens pakker var gået op…

Men noget af det allerhyggeligste var alligevel turen ned gennem Rue Montorgueil med dens cafeer og madforretninger. Vi satte os et sted og fik Vin chaud med krydderier, mens tusmørket faldt på og gadens julebelysning kom til sin ret.