Oprydning og julelys

Jeg havde gang i en digital oprydning sidste weekend. I indbakken og i bloggens maskinrum, og jeg fik taget backup af det hele. Blogindlæg, filer, billeder, hele balladen. Det var tiltrængt… Dette indlæg er indlæg nummer 445 i rækken, siden jeg startede i juni 2015. Det er ret mange timers skriverier for mig – og ret mange timers læsning for jer.

Vi fik også booket en decemberweekend i Paris. Vi skal se på julelys på Champs-Elysées og i stormagasinerne, og finde de hyggeligste julemarkeder. Og vi har fundet et nyt hotel. Mere centralt, lidt dyrere, men stadig osende af Parisercharme. Og beliggende tæt ved RER-toget fra lufthavnen, som er det råd, jeg plejer at give, når jeg bliver spurgt om hotelanbefalinger i Paris.

Der er to ting, jeg skal huske at fortælle:

De heldige i København har fået en ny sprogskole, Fransk på Frederiksberg, hvor Ulla Gjedde underviser på alle niveauer i fransk sprog, kultur og samfund. Jeg havde fornøjelsen af at opleve hende til et foredrag hos Alliance française i Viborg i foråret. En dygtig formidler af fransk kulturforståelse. Heldigvis for alle os, der ikke lige bor i nærheden af Frederiksberg, er Fransk på Frederiksberg også et kulturrejsebureau! Ulla arrangerer første tur til Paris i april 2018. Du kan også følge med på Facebooksiden her.

I Aarhus er der på torsdag den 2. november fransk digterarrangement på Godsbanen, vogn 1, fra kl. 15.00 til 18.30, arrangeret af Dansk selskab for ny fransksproget litteratur (SLC), Aarhus Litteraturcenter og Maison Théâtre des Littératures à voix hautes. Der vil være oplæg, oplæsning og debat med tre franske digtere – på fransk – og de kyndige ordstyrere vil sørge for regelmæssige opsummeringer på dansk, så alle poesiinteresserede kan være med. Du kan læse mere om arrangementet på SLCs Facebookside.

God weekend :)!