Franske film i biografen, september 2018

Du kan stadig nå at se nogle af sommerens franske film i biografen, inden efterårssæsonen for alvor sætter ind. Franske Film Mandages efterårsprogram er i luften, og Cinemateket har eet (men sikke et!) franskarrangement. Det er blevet tid til månedens filmoversigt.

Franske Film Mandage

Efterårsprogrammet er landet, og det bliver indledt mandag den 17. september med filmen Les Gardiennes (Vogterne). I hovedrollerne ses blandt andre Nathalie Baye, Laura Smet og Iris Bry. Filmen er instrueret af Xavier Beauvois. Se den i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Mandag den 24. september kan du se Aurore (Aurore: 50 somre), med Agnès Jaoui, Thibault de Montalembert og Pascale Arbillot. Filmen er instrueret af Blandine Lenoir. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Film, der stadig spiller

L’Apparition (Åbenbaringen), der havde premiere i slutningen af juli. Med Vincent Lindon, Galatéa Bellugi og Patrick d’Assumçao i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Xavier Giannoli. Kun i Øst for Paradis.

Le Brio (Ordets Magt), der havde dansk premiere i torsdags. I hovedrollerne ses Daniel Auteuil, Camélia Jordana og Yasin Houicha. Filmen er instrueret af Yvan Attal. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

En enkelt fransk film kan det blive til i Cinematekets septemberprogram:

Fredag den 14. september er der foredrag med Alexis Ragougneau, forfatteren til romanen ‘Niels’, der var en af kandidaterne til Goncourtprisen sidste år. Efter foredraget vises filmen Un héro très discret (Den diskrete helt) fra 1996, instrueret af Jacques Audiard, og med Mathieu Kassovitz, Anouk Grinberg, Sandrine Kiberlain og Jean-Louis Trintignant.

God fornøjelse i biografen :)!