Alliance française arrangementer i februar 2019

Film, foredrag om glaspusteri, eksistentialisme, litteratur, de franske huguenotter og meget mere. Det er blevet tid til at se på, hvad der sker i de danske Alliance française-afdelinger i februar.

Frederikshavn

Mandag den 25. februar er der foredrag ved Souha Raad Persson om den fransk-libanesiske forfatter Amin Maalouf og hans bog Les Identités meurtrières. Læs mere om foredraget, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Haderslev

Tirsdag den 19. februar er der filmaften, hvor filmen Cézanne et moi er på programmet. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Helsingør

Tirsdag den 5. februar er der foredrag på fransk ved Jean Thebault om at være fransk glaspuster – souffleur de verre – i Danmark. Læs mere om tid og sted på afdelingens hjemmeside.

København

Der er i skrivende stund ikke annonceret nogle arrangementer, men hold øje med afdelingens Facebookside for opdateringer i februar.

Odense

Torsdag den 21. februar er der foredrag om det revolutionære Paris, og særligt Pariserkommunen, og den inspiration som det har givet Karen Blixen og Victor Hugo. Hold øje med afdelingens Facebookside for nærmere oplysninger om tid og sted.

Roskilde

Tirsdag den 5. februar kl. 19.30 er der foredrag med dias om De franske huguenotter ved lektor Kirsten Hermann Bjerre. Foredraget kommer ind på huguenotternes flugt fra Frankrig og deres indvandring i Danmark. Huguenotternes historie er en grum historie om, hvad intolerance og religiøs fanatisme kunne føre til i 1600-tallets Frankrig. Læs mere om foredraget på afdelingens hjemmeside.

Viborg

Torsdag den 7. februar er der foredrag om fransk og dansk eksistentialisme ved tidligere fagkonsulent lektor Christian Overgaard. Foredraget vil især omhandle Sartre, Camus og Kierkegaard samt introducere til eksistentialisme. Læs nærmere om foredraget på afdelingens hjemmeside.

Aabenraa

Søndag den 24. februar er der film kl. 14.00. Læs mere om filmen på afdelingens hjemmeside.

Aarhus

Mandag den 18. februar er der foredrag ved forfatter Mette Reinhardt Jakobsen om livet på en parisisk arbejdsplads. Om fransk hierarki, hverdagsliv i Paris og om at finde sig selv imellem to kulturer. Med udgangspunkt i sin seneste roman, No.54, lægger Mette Reinhardt Jakobsen op til samtale om netop disse emner. Aftenen vil bestå af oplæsning fra bogen, baggrunden for at skrive den, samt det behageligt-besværlige researcharbejde, der gik forud.

Tirsdag den 26. februar kommer Michel Fournier og fortæller om årets gang i Frankrig 2018 ud fra et socio-økonomisk-politisk perspektiv. Det bliver som altid både informativt og underholdende. Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.