Alliance française i november 2017

Det begynder at dufte lidt af jul i de danske Alliance française-afdelinger, og der er stadig spændende arrangementer, som det er værd at køre efter. Flere afdelinger har efterhånden Facebooksider, som det kan betale sig at holde øje med. Det er blevet tid til måneden oversigt over arrangementer i de danske AF-afdelinger.

Fredericia

Torsdag den 30. november kl. 19.00 er der julefest i Alliance française i Fredericia med traditioner, lækkerier, musik og sang. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Frederikshavn

Torsdag den 9. november kl. 19.30 får afdelingen besøg af professor emeritus Morten Nøjgaard, der holder foredrag om den franske 1800-tals forfatter Gustave Flauberts nok mest berømte roman, Madame Bovary. Mere information på Alliance française Frederikshavns hjemmeside.

Haderslev

Torsdag den 23. november er der juleafslutning med mad og hygge. Tilmelding senest den 16. november. Læs mere på afdelingens hjemmeside, eller følg med på deres Facebookside.

Helsingør

Torsdag den 23. november kl. 19.30 er der foredrag på fransk om Marcel Pagnol ved Alix Bonetto. Se afdelingens program og få flere informationer her.

København

Arrangementer i afdelingen annonceres via deres Facebookside her.

Odense

Alliance française de Fionie holder Piaf-aften i aften, og interessen har været så stor, at der simpelthen er udsolgt! Det har fået arrangørerne anledning til at overveje yderligere musikarrangementer i fremtiden. Følg med i afdelingens arrangementer på deres Facebookside.

Odense – Fransk salon Dalum

 Torsdag den 9. november fra 19.00 til 21.00 er der foredrag om Le Petit Prince ved cand.ling.merc Vanessa Balsby. Fra beskrivelsen lyder det bl.a.: 74 år efter dens udgivelse, tvinger Antoine de Saint- Exupérys franske ”Le Petit Prince” os stadig i knæ, når vi læser om prinsen og hans elskede rose. Læs mere på Dalum Biblioteks hjemmeside, og hold også øje med Fransk Salons Facebookside.

Roskilde

Mandag den 13. november kl. 19.00 har afdelingen arrangeret en fællestur til Grand Teatret i København for at se den franske film om Rodin og hans muse Camille Claudel.

Mandagen efter, den 20. november kl. 18.30 er der foredrag om Marcel Pagnol ved Alix Bonetto, der vokset op i Sydfrankrig. Hun vil tage tilhørerne med i Pagnols fodspor.

Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Alliance française i Sønderborg har også to arrangementer på programmet i november.

Torsdag den 2. november kl. 19.00 vises filmen Les Chevaliers blancs med Vincent Lindon i hovedrollen. Filmen er fra 2015 og er instrueret af Joachim Lafosse. 

Onsdag den 15. november kl. 19.00 på Sønderborg Bibliotek,  kommer Jean Pierre Mabire og fortæller om den franske præsident Emmanuel Macron og hans politiske visioner for Frankrig.

Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.

Vestjylland

Tirsdag den 21. november afsluttes sæsonen med et  ”Franskinspireret Julearrangement”. Find programmet og flere informationer på afdelingens Facebookside.

Viborg

Tirsdag den 7. november er der foredrag ved museumsinspektør, dr. phil. Ulla Kjær fra Nationalmuseet, om de dansk-franske kunstforbindelser i den danske enevældes tid. Se mere her, og få flere informationer om tid og sted på afdelingens egen hjemmeside.

Aabenraa

Tirsdag den 14. november kl. 18.30 vises der film i Kino i Aabenraa: Juste la fin du monde (Det er bare verdens undergang). Se mere information om tid og sted på afdelingens hjemmeside.