Franske film i biografen, juni og juli 2019

Sommeren og ferien står for døren, men du kan stadig se franske film i biografen. I dag får du filmoversigt for både juni og juli.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 3. juni, vises Les frères Sisters (Sisters Brothers) som den sidste film i forårets program. Filmen er usædvanlig på den måde, at den er instrueret af franske Jacques Audiard, men foregår i 1850ernes vilde vesten med amerikanske stjerneskuespillere og engelsk tale. I hovedrollerne ses blandt andre Jake Gyllenhaal og Joaquin Phoenix. Se den i Øst for Paradis eller Grand Teatret.

Premierer i juni og juli

27. juni får Les frères Sisters (Sisters Brothers) ordinær premiere i både Øst for Paradis og Grand Teatret. Se omtale ovenfor.

Torsdag den 11. juli har En Guerre (I krig) ordinær premiere i Øst for Paradis. Arbejderdramaet var en del af Franske Film Mandage i maj. Filmen er instrueret af Stéphane Brizé, og i hovedrollerne ses Vincent Lindon (La Loi du Marché, som Brizé også instruerede) og Mélanie Rover.

Torsdag den 25. juli har La dernière folie de Claire Darling ordinær premiere i Grand Teatret. Filmen er instrueret af Julie Bertuccelli og er baseret på Lynda Rutledges roman Faith Bass Darling’s Last Garage Sale. I den altoverskyggende hovedrolle ses Catherine Deneuve, godt bakket op af Chiara Mastroianni og Alice Taglioni. Filmen var på Franske Film Mandage programmet i maj.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

Der er gengangergodter i Cinemateket i juni og juli. Hvis du ikke nåede det i foråret, så er chancen her nu!

Den 8., 10., 18. og 22. juni samt 1., 7. og 11. juli kan du se – eller gense – musicalfilmen Les parapluies de Cherbourg (Pigen med paraplyerne) fra 1964. I hovedrollerne ses en meget ung Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon og Marc Michel. Filmen er instrueret af Jacques Demy.

Den 10. juni viser Cinemateket igen Les amants de Pont neuf (De elskende fra Pont-Neuf) fra 1991, med Juliette Binoche og Denis Lavant i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Leos Carax.

Lørdag den 6. juli er der gensyn med Mouchette – den voldtagne fra 1967, instrueret af Robert Bresson. I de bærende roller ses Nadine Nortier, Jean-Claude Guilbert, Paul Hébert og Marie Cardinal.

God fornøjelse i biografen :)!