Det grønne Auvergne

Jeg har efterhånden besøgt mange områder i Frankrig, og alle egne af det smukke land har sin egne særpræg. Men Auvergne er nok det område i Frankrig, jeg er blevet mest overrasket over – på den positive måde, forstås!

Det er som regel Middelhavskysten eller Alperne, vi danskere gerne tager til, og – indrømmet – har området inde midt i Frankrig ikke ligget højt på min liste over steder i Frankrig, jeg gerne ville opleve. Men jeg har også en målsætning om at besøge områder, hvor jeg ikke har været før. Og ja, listen bliver kortere for hvert år.

Så mens vi sidder her midt i en coronatid og krydser fingre for, at årets sommerferietur til Alsace og Champagnedistriktet ikke ryger samme vej som maj måneds tur til Paris, har jeg været en tur i arkivet for at finde de artikler, jeg skrev om vores ophold i Auvergne. Den måske grønneste region i hele Frankrig, og endda med vulkaner!

Det var især det der med vulkaner, der fangede vores nysgerrighed, så vores valg af opholdssted blev omdrejningspunktet for ferien. Vi kan godt lide at have en fast base at tage på ture fra.

Turen op på Puy de Dôme var en fantastisk oplevelse, hvor man virkelig får et indtryk af Auvergnes smukke natur og vanvittigt mange nuancer af grønt. Og man får et indtryk af, hvor langt ude på landet man er. Det gør man også, når man tager Le Gentiane Express, der er veterantog i forskellige udgaver. Så den tur tog vi også – selvom det var tæt på at vi ikke nåede afgangen, fordi jeg ikke havde fået undersøgt sagen ordentligt.

Vi var også en tur i Vichy, der var regeringssæde for den franske marionetregering under 2. Verdenskrig. Men DET taler de helst ikke om i byen. Så hellere fokusere på byens glorværdige fortid, da kejseren holdt hof i kurbyen.

God læselyst :)!