Destination: Auvergne

I den midtfranske region Auvergne ligger en række udslukte vulkaner i et udstrakt bjergområde, der er en del af Le Massif Central. De mange udslukte vulkaner ligger på en linie fra nord til syd, og alene i bjergkæden la Chaîne des Puys findes 80 udslukte vulkaner. Mange af dem er millioner af år gamle, flere har kun været udslukte i nogle tusind år. Fra toppen af den højeste vulkantop i området – Puy de Dôme – kan man se ud over det meste af nationalparken Parc naturel régional des volcans d’Auvergne.

Det er et enestående naturområde i Frankrig.

Vi har aldrig været der, men det får vi lavet om på nu.

Vi har fundet en campingplads i en lillebitte by ude på landet, midt mellem vulkanparken og en anden nationalpark, Parc Naturel Régional de Millevaches en Limousin. Jeg har vist aldrig været så langt inde i hjertet af den franske geografi før.

Vi skal på opdagelse i vulkanparken, og selvfølgelig op til toppen af Puy de Dôme. Vi skal bo, så vi også kan lave afstikkere til Clermont-Ferrand og Vichy. Begge byer ligger 1-1½ times kørsel nordøstpå. Middelalderlandsbyen Rocamadour kunne også være en udflugtsmulighed, omend den ligger et stykke sydvestpå…

Vi skal også på kulinarisk opdagelse. Der er noget med nogle oste og en gentiane-bitter, området er kendt for.

Har du været i Auvergne? Hvad skal man se? Hvad skal man spise?

 Og hvis du har besøgt middelalderbyen Rocamadour: Er den værd at køre 2½ time hver vej for at besøge?

Jeg vil rigtig gerne have jeres gode ideer og input i kommentarfeltet nedenfor, så både jeg og andre kan få fornøjelse  af dem :)!

2 thoughts on “Destination: Auvergne

  1. Rocamadour er bestemt værd at besøge, men man skal have god tid til at at bestige alle trapperne. Tæt ved ligger Gouffre de Padirac, hvor man kommer ned i et stort hul og kan sejle på en underjordisk flod og beundre drypstenene.
    Men det område kræver næsten sin egen ferietur!

    Jeg har et gammelt turprogram fra Auvergne som jeg sender dig senere.

    • Jette

      Tak Jens Peder :) Jeg har fundet en hjemmeside med en ‘Ascenseur incliné’ i Rocamadour – den kunne nok spare os for en del trin og stejle gader med kørestolen. Jeg glæder mig til at se dit turprogram :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *