Franske film i biografen, juni 2021

Biograferne er igen åbne, og Franske Film Mandage starter op i dag! Filmene spiller både i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København, men Øst for Paradis har været ved at omlægge deres hjemmeside under nedlukningen, og det er ærlig talt noget rod stadigvæk. Derfor er der kun linket til FFM-programmets åbningsfilm hos Øst for Paradis. Det er – endelig – blevet tid igen til månedens filmoversigt.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 7. juni, åbner FFM sommerprogrammet med Été 85 af instruktøren François Ozon. I de bærende roller ses blandt andre Félix Lefebvre, Benjamin Voisin og Philippine Velge. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 14. juni er La fine fleur på plakaten. I hovedrollerne er Catherine Frot (måske kan du huske hende som Odette Toulemonde i den charmerende film af samme navn?), Fatsah Bouyahmed, Melan Omerta og Olivia Côte. Filmen er instrueret af Pierre Pinaud. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 21. juni kan du se Antoinette dans les Cévennes (filmens engelske titel My Donkey, My Lover and I er ret sigende). Filmen er instrueret af Caroline Vignal, og i hovedrollerne ses Laure Calamy, Benjamin Lavernhe og Olivia Côte. I Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 28. juni er det Les Choses Qu’on Dit, Les Choses Qu’on Fait der er på programmet. Filmen er instrueret af Emmanuel Mouret, og i hovedrollerne ses  Camélia Jordana, Niels Schneider og Vincent Macaigne. Se filmen i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske Film Mandage holder sommerferie i juli måned og vender tilbage mandag den 2. august.

Film, der stadig spiller

Gloria Mundi spiller stadig i både Øst for Paradis og Grand Teatret nogle dage endnu. Filmen er instrueret af Robert Guédiguian, og i hovedrollerne ses Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin og Gérard Meylan.

Franske filmpremierer

Torsdag den 10. juni er der ordinær premiere på Le meilleur reste à venir (På Kanten af Livet), med Fabrice Luchini og Patrick Bruel i de altoverskyggende hovedroller. Filmens instruktører er Alexandre de La Patellière og Matthieu Delaporte. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret. Lige inden nedlukningen før jul lukkede og slukkede Franske Film Mandage 2020-programmet med denne film.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Her under nedlukningen har jeg for alvor opdaget Filmstriben, der er bibliotekernes online filmtilbud. Man må typisk se to film om måneden, det er gratis og kræver kun et biblioteks-login til dit lokale kommunebibliotek.

For alle os, der har Paris-abstinenser, er Paris je t’aime et must. 18 forskellige instruktører har fået til opgave at lave en novellefilm over temaet ‘Kærlighed i Paris’. Det er der kommet 18 små film ud af, som tilsammen tegner et billede af de facetter af byernes by, vi holder så meget af. Vær dog opmærksom på, at filmen udgår af Filmstriben 1. juli, så se den inden!

God filmfornøjelse i juni :)!