Franske film i biografen, september 2021

Franske Film Mandage runder det coronaramte sommerprogram af med en filmatisering af Annie Ernaux’s Passion Simple, men meget snart er efterårsprogrammet på plads i biograferne. Får du franske filmabstinenser, står Filmstriben klar med hjælp. Det er blevet tid til månedens franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 6. september, kan du se den sidste film i FFM sommerprogrammet. På plakaten er Passion Simple, instrueret af Danielle Arbid og med Sergei Polunin og Laetitia Dosch i filmens to altoverskyggende hovedroller. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

I skrivende stund er efterårsprogrammet for Franske Film Mandage endnu ikke programsat i Øst for Paradis og Grand Teatret, men Institut français har programmet klar på deres hjemmeside. Resten af september er følgende fillm på vej:

Mandag den 13. september: Un triomphe af Emmanuel Courcol, med Kad Merad, David Ayala og Lamine Cissokho i hovedrollerne.

Mandag den 20. september: ADN af Maïwenn, med Fanny Ardant, Louis Garrel og Dylan Robert i hovedrollerne.

Mandag den 27. september: Le Discours af Laurent Tirard, med Benjamin Lavernhe, Sara Giraudeau og Julia Piaton i hovedrollerne.

Film, der stadig spiller

Été ’85, der åbnede Franske Film Mandage programmmet i forsommeren, kan stadig ses i både Grand Teatret og Øst for Paradis. Filmen er instrueret af François Ozon og har Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud, Félix Lefebvre, Benjamin Voisin og Philippine Velge i hovedrollerne.

Månedens franske filmpremierer

Torsdag den 16. september i Grand Teatret og fredag den 17. september i Øst for Paradis har filmen Les Choses Qu’on Dit, Les Choses Qu’on Fait ordinær premiere. Filmen er instrueret af Emmanuel Mouret, og i hovedrollerne ses Camélia Jordana, Niels Schneider og Vincent Macaigne. Filmen var på FFM programmet i juni.

Torsdag den 23. september i Grand Teatret og fredag den 24. september i Øst for Paradis har Deux ordinær premiere. Filmen blev vist på PROUD! Filmfestivalen – Aarhus’ LGBTQ filmfestival – i oktober 2020. Filmen er instrueret af Filippo Meneghetti, og de to kvindelige hovedroller spilles af Barbara Sukowa og Martine Chevallier.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Portrait de la jeune fille en feu var på Franske Film Mandage programmet lige før corona ramte os, og den spillede længe på det ordinære biografprogram efterfølgende. Fik du ikke set den i biografen, kan du nu se den på Filmstriben, Bibliotekernes Filmtilbud. Det koster gratis, du skal bare have et biblioteks-login.

God filmfornøjelse :)!