Franske film i biografen, august 2021

Franske Film Mandage har holdt sommerpause, men er klar igen fra på mandag, og der er fem mandage i august :)! Filmen om Charles de Gaulle kan ses nogle dage endnu, og derudover har Øst for Paradis tre franske klassikere af de store på programmet.

Det er blevet tid til månedens franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

I morgen, mandag den 2. august, er første film på plakaten efter sommerpausen Seize printemps, instrueret af Suzanne Lindon (Nemlig! Hendes far er Vincent Lindon). Suzanne Lindon spiller selv hovedrollen, og i de bærende roller ses Frédéric Pierrot, Arnaud Valois og Florence Viala. Se den i Øst for Paradis eller Grand Teatret.

Mandag den 9. august er der mere Lindon, når Vincent Lindon spiller hovedrollen i Mon cousin. De to andre hovedroller spilles af Pascale Arbillot og François Damiens. Filmen er instrueret af Jan Kounen og kan ses i både Grand Teatret og Øst for Paradis.

Mandag den 16. august er Des Hommes på FFM programmet. Filmen  er instrueret af Lucas Belvaux og i hovedrollerne ses Gérard Depardieu, Catherine Frot, Jean-Pierre Daroussin og Yoann Zimmer. I Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 23. august kan du se Amants med Benoît Magimel, Pierre Niney og Stacy Martin i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Nicole Garcia. Filmen spiller i både Grand Teatret og Øst for Paradis.

Mandag den 30. august er Sous les étoiles de Paris på plakaten. Filmen er instrueret af Claus Drexel, og i de to altoverskyggende hovedroller ses Catherine Frot og Mahamadou Yaffa. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske film, der stadig spiller

I november var filmen De Gaulle på FFM programmet. Filmen skildrer begivenhederne fra maj 1940 og frem. I hovedrollerne som Charles de Gaulle og hans hustru Yvonne ses Lambert Wilson og Isabelle Carré. Filmen er instrueret af Gabriel Le Bomin. Vises i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske filmpremierer i august

Mandag den 16. august er der snigpremiere på Été ’85, der åbnede Franske Film Mandage programmmet i forsommeren. Filmen er instrueret af François Ozon og har Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud, Félix Lefebvre, Benjamin Voisin og Philippine Velge i hovedrollerne. Spiller kun i Grand Teatret i København. Filmen har ordinær premiere torsdag den 19. august.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket i Øst for Paradis

Øst for Paradis i Aarhus samarbejder med Cinemateket i København, og det samarbejde har kastet hele tre franske klassiskere af sig i august.

Tirsdag den 10. august vises Jacques Audiards smukke film De rouille et d’os (Smagen af rust og ben) fra 2012 med blandt andre Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts og Armand Verdure i de bærende roller.

Tirsdag den 17. august er det Beau Travail fra 1999, der er på programmet. Filmen skildrer livet i Fremmedlegionen i Afrika og er instrueret af Claire Denis. I hovedrollerne ses Denis Lavant, Michel Subor og Grégoire Colin.

Tirsdag den 24. august kan du se instruktøren Marco Ferreris klassiker La grande Bouffe (Det store Ædegilde) fra 1973. I de fire hovedroller ses Michel Piccoli, Marcello Mastroianni, Ugo Tognazzi og Phillippe Noiret.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Et af de første tv-programmer, jeg husker fra min barndom i 70erne, var udsendelserne om Jacques Cousteau, hans skib Calypso og de åndeløst smukke undervandsoptagelser. Vi havde lige fået farvefjernsyn, og Cousteaus tro følgesvend, den røde tophue, står stadig som noget ikonisk for mig.

Jacques – en mand af havet var på Franske Film Mandages program for ikke så længe siden, og nu kan den ses ganske gratis på Filmstriben. Det kræver blot et bibliotekslogin. Og undervandsoptagelserne er kun blevet smukkere i HD.

God filmfornøjelse :)!