Alliance française i november 2016

Trikoloren

For en måneds tid siden lavede jeg en oversigt over arrangementerne i Alliance française-afdelingerne over hele landet i oktober. Det viste sig at være et populært indlæg, så jeg gentager successen. Her får du en oversigt over Alliance française-arrangementerne i november. Der er mange spændende ting på programmet, se blot her:

Fredericia 
Torsdag den 1. december kl. 19.00 holder afdelingen juleafslutning på dansk og fransk med hyggelige aktiviteter. Her finder du afdelingens hjemmeside.

Frederikshavn
Søndag den 30. oktober kl. 10.00 er der udflugt til Skagen Museum, hvor Else Schaltz holder foredrag på fransk om Skagensmalerne.

Mandag den 14. november kl. 19.30 er der foredragsaften om Michel Houellebecqs roman Soumission, ved Morten Nøjgaard.

Du kan læse mere om arrangementerne på afdelingens hjemmeside her.

Haderslev
Onsdag den 9. november kl. 19.00 vises filmen Les Intouchables (De Urørlige), med Omar Sy i hovedrollen. Læs mere her.

Helsingør
I DAG onsdag den 26. oktober kl. 19.30 er der foredrag på dansk og på fransk ved Henrik Lange og Benoît Verstraete-Hansen. Om TINTIN, tegneserien, stregerne og tegneren Hergés baggrund.

Torsdag den 24. november kl. 19.30 holder Morten Nøjgaard foredrag (på fransk) om Michel Houellebecq med titlen Attention: Danger! Houellebecq part en guerre contre l’Islam.

Læs mere på afdelingens hjemmeside her.

Odense
Tirsdag den 8. november kl. 19.30 på Svendborg Bibliotek holder Morten Nøjgaard foredrag med titlen Glem Korsbæk – det er Houellebecq! Om Michel Houellebecq og hans seneste roman Soumission (Underkastelsen).

Onsdag den 9. november kl. 17.00 på Odense Universitet fortæller Bjarne Toft om OULIPO, et fænomen i nyere fransk litteratur, hvis bannerførere blandt andre var forfatterne Georges Perec og Raymond Queneau.

Torsdag den 1. december kl. 19.00 holder afdelingen sæsonafslutning med fransk julequiz.

Fransk Salon på Dalum Bibliotek, der er en del af Alliancen, har et arrangement onsdag den 16. november kl. 19.00, hvor Olivia Carty tager publikum med på en tur gennem Paris’ undergrund.

Du kan følge med på Odenseafdelingens Facebookside her, og på Fransk Salons Facebookside her.

Randers
Torsdag den 10. november kl. 19.30 på Randers Realskole er der foredrag om Djibouti ved Khader Maikal. Læs mere her.

Roskilde
Tirsdag den 15. november kl. 19.30 er der foredrag om Edith Piaf og hendes livshistorie, ved forstander på Bornholms Højskole Lillian Hjorth-Westh. Her kan du læse mere om foredraget.

Sønderborg
Tirsdag den 29. november kl. 19.00 på Sønderborg Bibliotek kan du opleve en musikalsk Tour de France med foredrag, sang og musik. Guitarist og sanger Lisa Kock underholder, primært med Edith Piafs sange. Ifølge programmet vil der blive omdelt sanghæfter på fransk, så man kan synge med. Læs mere på Sønderborg-afdelingens hjemmeside her.

Vestjylland
Onsdag den 16. november kl. 19.30 er der foredrag med titlen Aveyron : Un département inconnu? ved Bitten Bøgsted, formand for Alliance française i Haderslev. Foredraget er på fransk. Se mere her.

Viborg
Onsdag den 30. november kl. 19.30 holder Alliance française i Viborg julearrangement med vin- og ostesmagning, franske julesange og harmonikamusik.

Se mere på afdelingens hjemmeside her.

Aabenraa
Tirsdag den 1. november kl. 18.30 er der filmarrangement i KINO, sal 2: Filmdramaet Før Vinterkulden (Avant l’hiver).

Søndag den 20. november kl. 14.30 er der filmeftermiddag med en film udlånt af af Institut Français, København. Titel og omtale af filmen udsendes ca. 14 dage før. Filmen er på fransk og med franske undertekster.

Onsdag, den 30. november kl. 18.00 holder afdelingen julefrokost med franske sange og den franske juledessert Bûche de Noël.

Her finder du yderligere information.

Aarhus
Mandag den 31. oktober holder Aase Nørrung foredrag med titlen Fra byggetomt til Fælleshaver.

Lørdag den 26. november kl. 17.00 inviterer afdelingen til julemiddag på Langkaer Gymnasium.

Se mere om de to arrangementer på Aarhus-afdelingens hjemmeside her.

Alliance française-afdelingerne i Danmark er drevet af passionerede frankofile frivillige, der fortjener støtte og ros for deres vedholdenhed i udbredelsen af kendskabet til fransk sprog og kultur. Du kan støtte deres arbejde ved at møde op til arrangementerne :).