Alliance française arrangementer i oktober 2018

Oktober måned i de danske Alliance française-afdelinger ser spændende ud, med både politiske, litterære og sproglige foredrag. Det er blevet tid til den månedlige oversigt.

Frederikshavn

Fredag den 26.10.2018 kl.19.30 er der foredrag ved lektor Sébastien Doubinsky fra Aarhus Universitet. Han vil fortælle både om sin erfaring som oversætter og som forfatter med udgivelser på det franske forlag Actes Sud. Foredraget er på fransk. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

København

Tirsdag den 23. oktober kl. 17.00 i Sakramentskirken er der foredrag ved den franske præst for den katolske, frankofone menighed i København, Robert Culat. Han er forfatter til flere bøger og fortæller denne aften både om dem, om sin karriere og om sit arbejde i Danmark. Foredraget er på fransk. Læs mere på afdelingens Facebookside.

Odense / Fyn

I morgen, torsdag den 4. oktober, kl. 17.00 er der forfatterdebat og oplæsning med titlen Poésie entre les langues. Det er de to franske forfattere og poeter Cia Rinne og Paul de Brancion, der på deres Danmarksturné lægger vejen forbi Odense. I deres værker kombinerer de hver på sin måde flere sprog, især dansk og fransk. Arrangementet er i samarbejde med VUC, Odense, Fransk Salon Dalum Bibliotek og Dansk Selskab for Nysproget Litteratur (SLC). Læs mere på afdelingens Facebookside.

Fransk Salon, Dalum bibliotek

Mandag den 8. oktober kl. 19.00 – 21.00 er der spændende sprogforedrag ved lektor Peter Bakker, Aarhus Universitet med titlen Baskisk – et sprog som ingen andre. Baskisk er helt sit eget – intet andet sprog i verden er beslægtet med baskisk. Det tales af 600.000 mennesker af den baskiske befolkning af 2,5 millioner– på begge sider af Pyrenæerne. Hold øje med Fransk Salons Facebookside for flere oplysninger.

Roskilde

Mandag den 8. oktober 2018, kl. 19.30 er der foredrag med professor emeritus i fransk litteratur ved universitetet  Uppsala, Brynja Svane, om Tendenser i ny fransk litteratur. Om Pierre Lemaîtres bøger sat ind i en større sammenhæng og sammenligning med andre forfattere, der har sat fokus på skildringer af virkeligheden, som fx Delphine de Vigan, Michel Houellebecq og Edouard Louis. Foredraget holdes på fransk. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Mandag den 22. oktober kl. 19.00 er der foredrag på fransk ved Charlotte Montiel, Paris, med titlen Finurligheder i det franske sprog. Det tegner til at blive en morsom aften, som du kan læse meget mere om på afdelingens hjemmeside.

Vestjylland

Tirsdag den 9. oktober er der generalforsamling i afdelingen, efterfulgt af et causeri ved Søren Nielsen med titlen Om fransk krigshistorie, gæstfrihed og museer. Det er fra kl. 19.00 på Holstebro Gymnasium.

Viborg

Onsdag den 10. oktober kl. 19.00 er der forfatteraften, hvor forfatter og oversætter Niels Lyngsø fortæller om den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq og hans seneste roman Underkastelse (Soumission). Arrangementet er et samarbejde mellem LOF Midtjylland, Alliance Française og Viborg Bibliotekerne. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Aabenraa

Onsdag den 24. oktober kl. 19.00 er der foredrag ved Aase Nørrung om Paris bag murene. Om det gemte/glemte Paris bag murene, der ofte skjuler interessante og spændende seværdigheder, som vi som turister normalt ikke stifter bekendtskab med. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Aarhus

Mandag den 22. oktober er der foredrag ved Henrik Prebensen om Frankrig i det europæiske samarbejde. Foredraget sigter mod at beskrive det franske politiske univers i alle dets aspekter (kultur, ideologi, økonomi, politik) og at forstå de problemer og konflikter som det tætte internationale samarbejde skaber i en nation med de franske traditioner. Læs mere på afdelingens hjemmeside.