Alliance française i februar 2017

De danske Alliance française-afdelinger byder på et bredt og varieret program i februar, fra fælles madlavning til fødselsdag, sangaften og foredrag om Baudelaire. Der er noget for enhver smag, hvis du har lyst til at køre efter det.

Frederikshavn

For 160 år siden udgave Baudelaire digtsamlingen Les Fleurs du mal, der står som et af de store værker i fransk 1800-tals digtning. I den anledning holder lektor ved Aarhus Universitet, Sébastien Doubinsky, foredrag om, hvem Baudelaire var, og hvorfor digtsamlingen fik så stor betydning. Det sker mandag den 6. februar kl. 19.30. Her kan du læse mere om arrangementet.

Helsingør

På Espergærde bibliotek onsdag den 1. februar kl. 19.30 fortæller billedkunstneren Jens Uffe Rasmussen om sin kunst og sine arbejdsophold i Frankrig, hvor han særligt har arbejdet i Provenceregionen. Læs mere om arrangementet på Helsingørafdelingens hjemmeside her.

Randers

Tirsdag den 21. februar kl. 19.30 fortæller Ole og Hanne Amby om at købe hus i Frankrig. Fra drøm til virkelighed og hele den mellemliggende proces. Arrangementet foregår på Randers Realskole. Læs mere om arrangementet her.

Roskilde

I samarbejde med Roskilde Musikforening afholder Alliancen i Roskilde et musikarrangement onsdag den 1. februar kl 19.30, hvor Mogens Wenzel Andreasen holder foredrag om Musikfænomenet Pierre Boulez, en af Frankrigs mest alsidige musikbegavelser, der døde for et år siden. Det foregår i Byens Hus på Stændertorvet i Roskilde. Se nærmere beskrivelse og information på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Lørdag den 11. februar kl. 13.00 er der fødselsdagsfest i Halmhuset Vin, hvor afdelingen fejrer sin 70 års fødselsdag. Arrangementet inkluderer frokost og vine, og der er plads til et begrænset antal deltagere. Man kan tilmelde sig senest 3. februar. Læs mere om arrangementet her.

Viborg

Tirsdag den 28. februar kl. 19.30  er der fransk sangaften med Jeannet Ulrikkeholm. Se mere om arrangementet her.

Aabenraa

Lørdag den 25. februar kl. 14.00 og til ud på aftenen er der La France culinaireHøje Kolstrup Skoles skolekøkken, hvor man kan være med til at lave fransk mad. Der er begrænset deltagerantal og derfor bindende tilmelding senest 25. februar. Se mere information på afdelingens hjemmeside her.

Aarhus

Onsdag den 22. februar kl. 19.00 på Folkestedet i Aarhus giver Michel Fournier et vue over det forgangne år i Frankrig, med titlen Le bilan socio-économico-politique de l’année 2016. Se mere på afdelingens program her.

God weekend :)!