Når det ikke lige går som planlagt…

TricoloreNå, men i onsdags skulle jeg have været på besøg hos Alliance française på Fyn.

Der var både spændende foredrag om den franske, litterære OULIPO-bevægelse, buffet (=aftensmaden var sikret uden at jeg selv skulle lave den), og møde med arrangørerne. Det kører jeg gerne fra Aarhus til Fyn for!

Sneen fra natte- og morgentimerne var smeltet, og motorvejen var ikke for travl. Solen tittede endda frem ind imellem. Jeg havde yndlingsmusikken på bilradioen, og GPS’en fortalte mig, at jeg ville ankomme til Odense godt halvanden time senere. Det gik faktisk rigtig fint, indtil Trafikinformationen brød ind i min tankerække. Et eller andet om motorvej E45 i nordgående retning. Fint nok, angår ikke mig, jeg kører sydpå…. “Og selvom det er lidt langt væk”, fortsatte stemmen i radioen (jatak, jeg er lige nord for Skanderborg…), “…så er motorvej E20 mellem Middelfart og Odense helt spærret, der er op til 2 timers forsinkelse”.

…………….Pffffffffffffffffff……!

…………………………………….!!!

Jeg besluttede at holde ind ved næste rasteplads for at dobbelttjekke med Vejdirektoratet. Den var god nok. Motorvejen over Fyn var spærret ikke bare et, men to steder. Spændende foredrag, lækker buffet, møde med Alliance française-folkene på Fyn og emnet for fredagens indlæg gled som sand ud mellem fingrene på mig…

Men der var ingen mening i at køre til Fyn for at ende i en stillestående kø, og alligevel gå glip af det hele.

Jeg hørte senere, at det havde været fin aften og foredraget havde været rigtig godt. Og jeg kører stadig gerne langt for et godt foredrag (og måske endda en god historie til bloggen).

Kunne du finde på at køre langt for et foredrag?

God weekend :)