Fransk filmfestival online

I fredags blev den 7. udgave af My French Film Festival skudt igang. Og i modsætning til andre filmfestivaler – eller filmforevisninger – så behøver du ikke bevæge dig væk fra sofaen for at se filmene. Det hele foregår online på internettet. Filmfestivalens hjemmeside er på ni (9!) sprog, så alle har mulighed for at orientere sig. Alle filmene vises online på filmfestivalens hjemmeside, nogle vises i biografer verden over, og nogle vises på Air Franceflyvninger senere på året.

Der er i alt 29 film er tilgængelige på hjemmesiden. Heraf er 10 spillefilm og 10 kortfilm i konkurrence, resten er udenfor konkurrence. Alle kortfilmene er gratis, mens spillefilmene koster 1,99€ pr styk, eller 5,99€ (det er cirka 45 kroner…!) for hele pakken. Det er da billigt! Nogle ganske få af filmene (3, så vidt jeg kan tælle) kan ikke vises for et dansk publikum af rettighedsårsager, men resten er tilgængelige fra en dansk pc.

Flere af filmene har ikke haft biografpremiere endnu, så her får du simpelthen muligheden for at komme på forkant med, hvad der rører sig i den frankofone filmverden.

Og ved du hvad? Alle filmene er tekstet på de samme ni sprog som hjemmesiden, så det er ikke engang en undskyldning, at du måske ikke forstår fransk så godt.

Der uddeles i alt tre priser under festivalen. En af dem er en publikumspris, og alle brugere, der har oprettet en profil og er logget ind, kan stemme.

Festivalens 29 film er temaopdelte, og ud for hver gruppering er angivet om filmene er i konkurrence eller ej.

Så der er vist ikke andet at sige end: Få oprettet en profil og find så ellers popcornene frem!