MFFF – kortfilmen ‘1992’

My French Film Festival onlineDu kan stadig nå at se film på online filmfestivalen My French Film Festival, der løber frem til 13. februar. Det er tre uger endnu. Fik du ikke læst, hvad jeg skrev om MFFF i sidste uge, så tag et kig her eller her.

I går aftes så jeg kortfilmen 1992 fra kategorien Coming of age. Den varer 25 minutter.

1992 er instrueret af Anthony Doncque og handler om den 17-årige Martin, der i 1992 – ud over at gå i gymnasiet – filmer alt og alle omkring sig med sit Hi8 kamera. Undtagen sin natarbejdende far. En dag kommer den 23-årige Dominique, der er tilsynsførende på Martins skole, ind i hans liv. Det bliver starten på hans første kærlighedsaffære. En dag opdager Martins far, hvad hans søn foretager sig i dagtimerne ud over at gå i skole, men i stedet for at blive vred indser han, at han ikke har brugt tid nok sammen med sin søn. Og Martin begynder at filme sin far.

1992 er en fin lille film om en ung mand, der tager de første skridt ind i sin seksualitet. Filmen indeholder nogle eksplicitte, grafiske scener, men uden at det bliver for meget. Og så er det sjovt at se en ungdomsfilm, der er henlagt til en tid uden mobiltelefoner og internet.

TIP! Sådan slår du underteksterne til: Når du har klikket på den film, du gerne vil se, og den begynder at spille (efter reklamen), så kommer der et lille ‘cc’ ikon på afspilningsbjælken ved siden af lydstyrken (ude til højre). Når du klikker på ‘cc’ ikonet kommer der en lille pop-up menu, hvor du kan vælge sprog på underteksterne.