Alliance française marts 2018

Kalenderen siger forår, selvom det hele er hvidt og bundfrossent udenfor. Men der er liv i Alliance française-afdelingerne landet over, og udbuddet spænder vidt. Se bare her:

København

Onsdag den 14. marts er der soirée dégustation med ost, charcuterie og vin hos Letz Shop på Frederiksberg. Arrangementet er gratis for medlemmer,, prisen er 300 kr for gæster. Der er obligatorisk tilmelding, da der kun er plads til højst 40 personer. Læs nærmere på afdelingens Facebookside.

Fredericia

Tirsdag d. 6. marts kl. 18.00 er der generalforsamling i afdelingen, efterfulgt af vinsmagning. Arrangementet afholdes hos Vinspecialisten, Danmarksgade 15, 7000 Fredericia, og entréen på 75 kr. er for både ikke-medlemmer og medlemmer. Tilmelding til formanden, Britta Nordly, senest 1. marts (det var i torsdags…).

Tirsdag den 20. marts kl. 19.00 er der foredrag på fransk med Michèle Jomaron om « Boris Vian et sa vie ». Det foregår på Lokalhistorisk Arkiv, Frederik d. III’s Vej 6, 7000 Fredericia.

Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.

Frederikshavn

Mandag den 12. marts kl. 19.30 er der foredrag om Emile Zolas store roman Germinal, når professor emeritus Morten Nøjgaard lægger vejen forbi. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Helsingør

Torsdag den 8. marts kl. 19.30 er der foredrag om ”Huguenotterne” ved lektor Kirsten Hermann Bjerre. Foredraget afholdes på fransk, og med lysbilleder om de franske huguenotter, deres flugt fra Frankrig og deres indvandring i Danmark. Mere information på afdelingens hjemmeside.

Odense/Fyn

Der er ingen arrangementer i Alliance française de Fionie i marts måned, men Fransk Salon på Dalum Bibliotek afholder soirée med Pauline Jupin, der læser op og fortæller om sine kunstværker og sin poesi i samtale med Servane Charlot. Se nærmere information på Fransk Salons Facebookside.

Roskilde

Tirsdag den 20. marts kl. 19.30 er der foredrag om Yves Montand et Simone Signoret ved Jacqueline Rousselon-Kosloff, franskunderviser gennem mange år. Læs nærmere om arrangementet  på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Fredag den 16. marts kl. 19.00 er der foredrag på fransk med titlen Pensée et politique au Liban et dans le monde arabe ved Souha Raad Persson. læs mere på afdelingens hjemmeside (scroll et stykke ned ad siden).

Viborg

Torsdag den 15. marts kl. 19.30 har afdelingen besøg af, der holder foredrag på fransk om Jacques Prévert: cinéaste et poète. Mere information på afdelingens hjemmeside og Facebookside.

Aabenraa

Søndag den 18. marts kl. 14.00 afholder afdelingen generalforsamling. Læs mere om tid, sted og dagsorden på afdelingens hjemmeside.

Aarhus

Onsdag den 14. marts kl.19-21 lægger Henrik Prebensen, seniorforsker i fransk historie og politik, vejen forbi for at holde foredrag om Emmanuel Macron, en UPO (uidentificeret politisk objekt)? Læs mere om tid, sted og foredragets indhold på afdelingens hjemmeside.

God weekend :)