Det her vil du gerne vide!

Du har måske hørt, at Frankrigs præsident Emmanuel Macron med frue kommer på statsbesøg i Danmark i næste uge? Nærmere bestemt tirsdag den 28. og onsdag den 29. august.

Han skal mødes med statsministeren og helt sikkert også med Hendes Majestæt Dronningen, som jo har inviteret ham. Det er kun anden gang siden 1972, at en siddende fransk præsident aflægger officielt besøg i Danmark. Præsidenten skal også drøfte dansk-fransk erhvervssamarbejde ved et seminar i Industriens Hus, og mon ikke han skal have sig en snak med den afgående ambassadør, François Zimeray?

Men det, der nok bliver mest spændende og interessant for dig og mig er, når Emmanuel Macron og Lars Løkke Rasmussen skal debattere europapolitik med blandt andet 500 studerende på det Kongelige Bibliotek i København. Det er et lukket arrangement, som de studerende er blevet inviteret til.

MEN! (Nu kommer det):

Debatten bliver livestreamet til en stribe folkebiblioteker landet over, blandt andet Odense Hovedbibliotek, Dokk1 i Aarhus, Aalborg bibliotek og mange andre biblioteker. Og publikum, der ser med via livestream kan også stille spørgsmål til de to statsoverhoveder!

Så skynd dig at tjekke, om dit bibliotek er et af dem, der deltager i livestreamingen! Deltagelse er gratis, men visse steder kræver det forhåndstilmelding (som f.eks. Dokk1 i Aarhus).

PS: og så er det i øvrigt i den kommende weekend 24.-26. august på Louisiana Literature, at du kan møde to af Frankrigs mest etablerede forfattere,  Tahar ben Jelloun og Delphine de Vigan. Hvis du er hurtig kan du også nå at læse deres seneste udgivelser, som du blandt andet kan finde i Den franske Bogcafé i Fiolstræde i København.