My French Film Festival er i luften

I torsdags startede den 10. udgave af My French Film Festival (MFFF), som altid med masser af nye og spændende film fra franske instruktørtalenter. Og du kan være med til at vælge en vinder.

Fra den 16. januar til den 16. februar kan du igen se franske film online, i mange biografer og i fly verden over. Sidste års filmprogram havde omkring 10 millioner visninger, og med dette års program er der lagt op til en gentagelse af successen. I alt 31 film er der på plakaten i årets udgave: 19 kortfilm og 12 spillefilm.

Filmene er inddelt i otte kategorier, der afspejler diversiteten hos de franske instruktørtalenter, hvis film er blevet udvalgt til festivalen. Emnerne spænder bredt fra film, der leger med tilskuerens forventninger, til fransk Indokina i kølvandet på 2. verdenskrig, Tour de France set fra tilskuernes synsvinkel, kvindeliv, teenageliv og – for første gang i festivalens historie – kortfilm for børn.

De otte kategoriers titler er:

  • Is this real? (2 spillefilm og 3 kortfilm)
  • All about women (3 spillefilm og 2 kortfilm)
  • Say cheese! (2 spillefilm og 2 kortfilm)
  • On the Frontline (2 spillefilm og 1 kortfilm)
  • Teen Spirit (2 spillefilm og 2 kortfilm)
  • Special screenings (1 spillefilm og 1 kortfilm)
  • My little Zoo (5 kortfilm)
  • New Horizons (3 kortfilm)

Det er gratis at se alle kortfilmene, men der er en betaling på 1,99€ per spillefilm. Man kan også vælge at købe adgang til alle 12 spillefilm for 7,99€ (ca. 60 kroner). Det kan man vist ikke engang få een biografbillet for mere? Det er muligt at vælge undertekster på 10 forskellige sprog – eller udelade undertekster – så det er underordnet, om man forstår fransk.

10 af kortfilmene og 10 af spillefilmene er i konkurrence om tre forskellige priser, og en af dem er publikumsprisen – Le prix Lacoste du Public. Det er her, vi som online-publikum kan være med til at vælge en vinder, så sæt dig godt til rette i sofaen, tag på opdagelse i det franske filmunivers og husk at afgive din stemme!

God fornøjelse :)!

Psst! Er der også en klokke der ringer hos dig, over det med Tour de France set fra tilskuernes perspektiv? Den er god nok: Filmen La Grand-Messe var på Franske Film Mandage programmet i foråret 2019. Nu kan du se den hjemme i sofaen.