Franske film online, januar 2021

I en tid, hvor biograferne må holde lukket, er der franske film at se online. My French Film Festival går i luften på fredag, Cinemateket har talks om blandt andet franske filmklassikere, og Filmstriben har flere film fra Franske Film Mandages program liggende. Det er blevet tid til månedens filmoversigt i en lockdown-version.

My French Film Festival

For 11. gang kommer My French Film Festival til din browser.

Konceptet er det samme som tidligere år. I en måned fra på fredag, den 15. januar, og frem til 15. februar kan du se frankofone film af nye eller nyere instruktører. Alle kortfilm er gratis, spillefilmene koster 1,99€ pr. stk. at se. Man kan også købe en Festival pack for 7,99€ med ubegrænset adgang.

Der er 33 film på plakaten i år: 13 spillefilm og 20 kortfilm.

Årets otte kategorier spænder vidt, både tematisk, geografisk og fortælleteknisk:

  • Crazy Loving Families – Kærlige, humoristiske, komplicerede familiesituationer.
  • Forever Young – om overgangen fra ung til voksen.
  • French Ghost Stories – franske spøgelseshistorier, anyone?
  • Kids Corner – Film for børn (og barnlige sjæle).
  • Love is Love – Kærlighed i alle afskygninger.
  • On the Road – Migrationer og internationale konflikter.
  • True Heroines – Kvindeliv i fire verdenshjørner.
  • New Horizons / VR Experience – Eksperimenter med filmgenren.

Som de tidligere år er flere film med i konkurrencen om årets priser. 10 spillefilm og 10 kortfilm kæmper om flere priser, heriblandt Publikumsprisen. Vi kan nemlig som publikum ikke bare aktivt kommentere på de film, vi ser, men også være med til at stemme om, hvilken film der  skal have Publikumsprisen.

Hop ind på My French Film Festival, vælg dit foretrukne sprog blandt de 9 tilgængelige siden er oversat til, log ind og tjek filmene ud, inden det går løs på fredag!

Hjemme-Cinemateket

My French Film Festival er ikke den eneste onlinetjeneste, hvor du kan se franske film, mens biograferne holder lukket. Cinemateket har lanceret Hjemme-Cinemateket, hvor de har samlet en række talks og foredrag om de film, der har været vist i Cinemateket. Heriblandt talks om franske filmklassikere og streamingtips.

Filmstriben

Mange af de film, Cinemateket har streamingtips til, ligger på Filmstriben, der er Kommunebibliotekernes filmtilbud. Det er gratis at låne filmene, man skal blot have et låner-id. Visse kommuner har sat et loft over, hvor mange film om måneden man må låne. I Aarhus er det for eksempel to film.

Jeg har for nyligt opdaget, at flere af de franske film, der har været på programmet til Franske Film Mandage, ligger på Filmstriben. Så hvis du ikke nåede i biografen for at se dem, kan du nu se dem hjemme i sofaen.

God filmfornøjelse på sofaen :)!