Franske film i biografen, december 2021

Vi er nået til december måned, og Franske Film Mandage takker af for i år den 13. december. Der er stadig franske film at se i biografen måneden ud, og skulle du få filmabstinenser i juledagene er der masser af franske film på Filmstriben, du kan se helt gratis hjemme i sofaen.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 6. december, er Annette på plakaten. Filmen er instrueret af Leos Carax og har Marion Cotillard, Adam Driver og rockbandet Sparks i hovedrollerne. Se den i Grand Teatret i København eller Øst for Paradis i Aarhus.

Mandag den 13. december runder Franske Film Mandage efterårets program af med filmen Les Olympiades (Paris – 13th District) med Jehnny Beth, Noémie Merlant, Lucie Zhang og Makita Samba i de bærende roller. Filmen er instrueret af Jacques Audiard. Vises i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske film der stadig spiller

Tout s’est bien passé, der havde ordinær premiere i slutningen af november kan stadig ses i både Grand Teatret og Øst for Paradis. Filmen er instrueret af François Ozon, og i filmens bærende roller ses André Dussollier, Charlotte Rampling og Sophie Marceau.

Titane med Vincent Lindon og Agatha Rouselle i hovedrollerne spiller også stadig i både Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen er instrueret af Julia Ducournau.

Månedens Franske filmpremierer

Allerede torsdag den 16. december har Annette premiere i både Øst for Paradis og Grand Teatret. Se beskrivelse ovenfor.

Andre franske film i biografen i december

I Øst for Paradis’ samarbejde med Cinemateket er der hele tre franske klassikere på programmet i julen og nytåret.

Tirsdag den 21. december kan du se instruktøren Jean-Luc Godards debut À bout de souffle fra 1960 med Jean-Paul Belmondo, Daniel Boulanger og Jean Seberg i hovedrollerne.

Tirsdag den 28. december er der dobbelt-op, når Øst for Paradis viser to franske filmklassikere.

Le Doulos (Døden giver ikke kredit) fra 1962 er instrueret af Jean-Pierre Melville og har Jean-Paul Belmondo, Serge Reggiani og Jean Desailly i de bærende roller.

The artist er noget så usædvanligt som en sort/hvid stumfilm indspillet i 2011. Jean Dujardin, Bérénice Bejo og John Goodman ses i hovedrollerne. Michel Hazanavicius har instrueret.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Der ligger masser af franske film på Filmstriben, og december måneds filmanbefaling herfra er to biografiske film om to af Frankrigs største sang- og musikstjerner gennem tiden, Serge Gainsbourg og Dalida.

Gainsbourg – manden, musikken, myten er en biografisk film fra 2010 om den kontroversielle sangers liv og karriere. Filmen er instrueret af Joann Sfar og har Eric Elmosnino, Lucy Gordon, Laetitia Casta og Doug Jones i hovedrollerne.

Dalida fra 2017 er historien om en af Frankrigs største sangerinder i 50erne og 60erne, den ægyptisk fødte Dalida. I titelrollen ses Sveva Alviti som sangerinden, der solgte mere end 130 millioner plader på verdensplan. Filmen er instrueret af Lisa Azuelos og fyldt med nogle af Dalidas største hits.

Filmstriben er Bibliotekernes filmstreaming tilbud. Man kan låne to film om måneden, som man så har til rådighed i 48 timer. Det er gratis og det eneste, du har behov for er et bibliotekslogin.

God filmfornøjelse i december :)!