col-du-galibier

La Marmotte – når cykling bliver en passion

Om 5 dage – på lørdag – starter 2017-udgaven af årets Tour de France. Det er en lidt underlig udgave i år, for det er nærmest kun en demi-tour. Den starter i Düsseldorf, og kører igennem Belgien, inden rytterne rammer det østlige Frankrig. Så flyver de til det sydvestlige Frankrig, og kører etaper i Pyrenæerne og østover igen, inden de rammer Alperne og Provence. Det nordlige og vestlige Frankrig går ram forbi, og ligeledes Midtfrankrig. En demi-Tour de France, hvis du spørger mig…

Nå. Men der er nogle andre, som også er ret seje. På søndag cykler 7500 amatørcyklister fra det meste af verden endags-cykelløbet Look Marmotte Granfondo Alpes. Og det er altså ikke for tøsedrenge, skal jeg hilse og sige.

Vi kørte selv i området på La Route des Grandes Alpes (i bil, forstås!) sidste år, og der var mange – som i: rigtig mange – amatørcyklister i bjergene. Allerede dengang fornemmede jeg, at det var noget helt specielt for dem at cykle i bjergene. Men jeg var ikke klar over, at mange af dem rent faktisk trænede til et af de mange amatør-bjergcykelløb, der findes.

Look Marmotte Granfondo Séries er en serie på tre amatør-bjergklassikere, hvor de allersejeste napper alle tre. De fleste ‘nøjes’ med et. Måske to.

Lørdag den 17. juni blev Look Marmotte Granfondo Hochkönig afviklet, hvor amatørrytterne kørte 170 kilometer i de østrigske alper.

Søndag den 27. august gælder det Look Marmotte Granfondo Pyrénées, hvor deltagerne bliver sendt 163 kilometer henover legendariske Tourbjerge som Tourmalet og Hautacam.

Og på søndag bliver klassikeren i denne serie af amatørcykelløb afviklet. Look Marmotte Granfondo Alpes. 174 kilometer hen over fire af de største bjerge i Tourhistorien: Col du Glandon, Col de Télégraphe, Col du Galibier og med afslutning på toppen af Alpe d’Huez efter de berømte 21 hårnålesving. Næsten samme rute som Tourens 17.etape i år. Næsten.

Vi kørte i bil ad den rute sidste år, og jeg siger igen: Det er ikke for tøsedrenge!

Hvorfor gør de det? Jeg ved det ikke. Hvem kan forklare passion? Og skal det overhovedet forklares?

 

4 thoughts on “La Marmotte – når cykling bliver en passion

 1. Erik Møller

  En rigtig god og rammende beskrivelse af cykelløbet La Marmotte. Jeg gennemførte løbet i 2018 og det var en simpelthen en oplevelse for livet, som jeg kun kan anbefale til andre, der går med tanker om at deltage i dette fantastiske cykelløb.

  • Jette

   Hej Erik, jeg kan kun sige, at jeg er fuld af beundring for jer, der har passionen og viljestyrken til at slide sig over de bjerge :)!

 2. Erik Møller

  Hej Jette! Mange tak – Det med viljestyrken fik jeg i høj grad brug for, da jeg kørte op ad det sidste bjerg Alpes de Huez hvor temperaturen havde sneget sig op på 38 grader. Det var viljestyrke og stædighed den blev kørt hjem på😉 I sving 21 og dermed sidste sving inden målstregen stod der nogle danske tilskuere, som afspillede , “Pas på den knaldrøde gummibåd” på en gettoblazter – meget passende til min røde cykeltrøje😉

  • Jette

   Herlig historie :)! Jeg kender en der kørte La Marmotte i 2017, han var også helt færdig bagefter…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *