Le Relais de l’Entrecôte

For et par år siden var jeg i Paris med svigermekanikken. Den ene af mine svogre har været på en del forretningsrejser til byen, så han kender flere gode restauranter. En af dem er Relais de l’Entrecôte, som jeg flere gange er vendt tilbage til, når jeg har været i Paris.

Man kan ikke bestille bord, men møder op og stiller sig i kø, ligesom på Chartier. Konceptet er enkelt og menukortet (måske lige undtaget dessertkortet) er til at overskue. Der er én forret, en grøn salat, og én hovedret, bestående af mør entrecôte, pommes frites og restaurantens egen grønne pebersauce i rigelige mængder. Ifølge restauranten er opskriften hemmelig, men der er ingen tvivl om at den er smørbaseret. Når man har spist første runde hovedret kommer servitricen og fylder op igen, og man kan uden problemer spise sig mæt, bare i hovedretten. Jeg har endnu ikke oplevet, at kødet ikke var stegt præcist, som jeg havde bedt om det, og det er lækkert og mørt.

Dessertkortet kan til gengæld gøre den mest hardcore dessertelsker vakkelvorn. Det fylder en hel, håndskreven side, og tæller mange af de klassiske franske desserter. Og der er ikke tale om små portioner. Er man ikke blevet mæt af forret og hovedret, så bliver man det med garanti af desserten.

Privatfoto

Privatfoto

Man kan som regel sige en del om betjeningen på de parisiske restauranter, og det er ikke altid i den pæne ende af registret, men der er ikke noget at udsætte på servitricerne her. De er søde, imødekommende og effektive, og hvis der skulle være en der har fødselsdag stiller hele betjeningen sig op for at synge Joyeux Anniversaire, komplet med fyrværkeri i desserten og alting. Jeg har oplevet det nogle gange, og det ender som regel med at de fleste af gæsterne synger med og klapper. Indretningen er den typiske parisiske bistrostil, og alle servitricer er klassisk klædt i sort, med hvide forklæder, så man føler sig sat nogle årtier tilbage.

Prisen for forret og hovedret lå på 25€ sidst jeg var der, hertil skal så lægges drikkevarer, dessert og kaffe. Det er ikke en restaurant man sidder og hænger på i flere timer, men skal man have et hurtigt måltid mad og så videre ud i byen, er den et glimrende valg.

Le Relais de l’Entrecôte findes tre steder i Paris (Saint-Germain-des-Prés, Montparnasse og tæt ved Champs Elysées), samt i Genève.

PS: Er du i Paris i julen, så bliver der her disket op med en stribe guldkorn til, hvor man kan spise sit måltid juleaften. (Og jeg er i øvrigt enig i Louises vurdering af Chartier: Det er et charmerende sted, men kvaliteten af maden og betjeningen har kendt bedre tider…)