Sommerferie i Frankrig

Sommerferie i Frankrig?

Er I ved at planlægge sommerferien i Frankrig, eller mangler I lidt inspiration til, hvor I skal hen eller hvad I skal se?

Der er masser af inspiration at hente i indlæggene her på bloggen.

Sidste år under Touren fulgte bloggen feltet Frankrig rundt, med et nyt indlæg for hver etape. Da det ikke er alle, der er lige så tosset med Tour de France som jeg er (selvom vi er nogle stykker), og TV2 og andre medier har meget mere forstand på det sportslige end mig, så blev hvert blogindlæg under Touren en spejling af det område, feltet kørte igennem den pågældende dag. I indlæggene kan du hente inspiration til ting, der er værd at se eller undersøge nærmere. Indlæggene starter her, og fortsætter kronologisk frem til det sidste Tour-indlæg her.

I løbet af efteråret skrev jeg cirka et indlæg om ugen om de 22 franske regioner, der pr. 1. januar blev til 13 storregioner. Hvert af indlæggene indeholder både historisk information og forslag til, hvad man kunne se når man er på ferie i området, og mange af indlæggene har eksterne links, hvis du vil undersøge videre. Du finder indlæggene ved at søge på ‘regioner’ i søgefeltet ude i højre kolonne (eller på regionens navn). Ellers tjek indlægget her, hvor jeg opsummerer på de kontinentale regioner i forbindelse med reformen, og linker til alle indlæggene.

I januar skrev flere medier om rejsedestinationer i 2016, og der var flere franske bud på de lister som blandt andre New York Times og Lonely Planet udsendte. Det skrev jeg et indlæg om her, hvor du også kan finde masser af inspiration og eksterne links ud til den store verden.

Så søg løs i søgefeltet ude i højre kolonne, eller, hvis du har god tid, løb indlæggene igennem kronologisk. Dem finder du også ude i højre kolonne under ‘arkiver’.

I år skal vi til de franske alper og Annecy, og jeg glæder mig vanvittigt!

Hvor skal I hen?

Måske vil du også synes om:

4 kommentarer til “Sommerferie i Frankrig?

 1. Irene

  Hej Jette
  Nyder at læse din blog, da jeg selv er frankofil. Og gift med en franskmand. Sædvanligvis er vi i Provence nær Avignon hvert år, for at besøge mine svigerforældre, men i år står den på området omkring Toulouse. Det bliver dejligt med lidt forandring.
  Bedste hilsner
  Irene

  • Jette

   Hej Irene, der er altså også dejligt i Toulouse, og hverken Carcasonne eller Bordeaux er alt for langt væk. Jeg er glad for at du nyder at læse med :). VH Jette

 2. Mogens Baun

  Hej Jette.

  Som halvt franskboende, vil jeg da gerne slå et slag for Herault området. Selv bor min kone og jeg i Loupian lige nord for Bassin du Thau. Vi har bare 3 km. til en hyggelig lille badestrand beliggende i Meze. Her kan vi også hygge os ved havnen, hvor der forefindes mange små restauranter, hvis speciale er fisk og skaldyr. Bassin du Thau er et center for østers og muslinge avl, så hvis man kan lide dette er det et paradis – og til lave priser.
  Hvis man vil til Middelhavet er afstanden ca. 15 km. Vi kommer der ikke så meget. Kan let blive for turistet.
  Hvis man kører blot nogle få km. nord på kommer man op i Heraults højland. Her kan man få nogle af de smukkeste naturoplevelser i en næsten uberørt natur.
  Området hvor vi bor, er i modsætning til Provence et lokalt fransk turistområde, med mange franskmænd på ferie, men ikke så mange udlændinge. Her forefindes menukort kun på et sprog. Fransk!

  • Jette

   Hej Mogens, Hérault er også et rigtig dejligt område, og for mange er det et ekstra plus at der er færre (internationale) turister. Vi var på ferie i området da mine børn var mindre, og særligt Aven Armand grotten i Cevennes-parken var de ellevilde med :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *