My French Film Festival – et overblik

My French Film Festival onlineSom jeg skrev i mandags, så er der er fransk filmfestival online i øjeblikket, og der er ingen undskyldninger for ikke at kigge med: Undertekster på ni (9!) sprog, mange af filmene er ikke bare gratis, de har heller ikke haft ordinær premiere endnu, og du skal ikke engang rejse dig fra sofaen.

Der er seks kategorier i alt ved My French Film Festival (MFFF):

  1. Coming of Age (4 film i konkurrence og 2 udenfor)
  2. We are family (5 film i konkurrence)
  3. Love and Friendship (4 film i konkurrence og 1 udenfor)
  4. Psycho (3 film i konkurrence og 1 udenfor)
  5. A woman’s life (4 film i konkurrence og 2 udenfor)
  6. Midnight screenings (3 kortfilm udenfor konkurrence)

(Kategorierne ER på engelsk, det er ikke mig, der er blevet doven…)

Jeg har tænkt mig at se så mange som muligt af de 29 film, og jeg skriver også om nogle af dem her eller på bloggens Facebookside. Måske lige med undtagelse af Psycho-kategorien. Den slags film har jeg simpelthen ikke nerver til, så hvis en af jer læsere har lyst til at bidrage med anmeldelser af filmene fra Psycho-kategorien, så giv lyd!

I går aftes ville jeg have set kortfilmen La rentrée des classes fra kategorien We are family, men den er en af de få film, der af rettighedsårsager ikke kan vises på en dansk pc. Så istedet så jeg kortfilmen Dans les eaux profondes (In deep waters). Det er den fineste lille film på 12 minutter om mennesker, der livet igennem leder efter en tabt tvilling, for endelig at forstå savnet og sorgen de bærer på, så de kan komme videre i livet. Det er et stort emne til en film på 12 minutter, men billederne bærer historien på smukkeste vis: En animeret blanding af dukkefilm, tegnefilm og billeder fra det virkelige liv.

Alle de film, der er i konkurrence, kan du som publikum også være med til at stemme på (du skal bare have oprettet en profil), og man kan også kommentere alle filmene.

Filmfestivalen kører online frem til 13. februar.

TIP! Sådan slår du underteksterne til: Når du har klikket på den film, du gerne vil se, og den begynder at spille (efter reklamen), så kommer der et lille ‘cc’ ikon på afspilningsbjælken ved siden af lydstyrken (ude til højre). Når du klikker på ‘cc’ ikonet kommer der en lille pop-up menu, hvor du kan vælge sprog på underteksterne.