Alliance française i marts 2017

Det begynder at dufte lidt af forår, og der er aktivitet i de fleste af Alliance française-afdelingerne landet over. Og jo, det handler især om præsidentvalget, men der er også andre spændende sager på plakaten.

Her får du marts måneds oversigt over afdelingernes arrangementer:

Fredericia

Onsdag den 15. marts er der foredrag på fransk ved Michèle Jomaron med titlen Juliette Gréco ou une incroyable destinée. Læs mere på afdelingens hjemmeside her.

Frederikshavn

Torsdag den 30. marts kl. 19.30 er der vinsmagning og vinforedrag om Bordeaux ved Jens Dahl. Det afholdes i Vinspecialistens forretning, der er indrettet i ”Det gamle Løveapotek”. Læs mere om arrangementet her.

Haderslev

I DAG 1. marts viser Alliance française i Haderslev filmen Loin des hommes med Viggo Mortensen på fransk(!) og Reda Kateb. Filmen er bygget over Albert Camus’ novelle L’Hôte. Læs mere her.

Helsingør

Tirsdag den 14. marts kl. 19.30 på Espergærde Bibliotek er der foredrag på fransk ved Jean-Pierre Mabire om det kommende franske præsidentvalg. Se mere på afdelingens forårsprogram her.

Odense

Torsdag den 9. marts kl. 19.00 er der Fransk Salon på Odense bibliotek, hvor salonnière og bibliotekar Dorrit Munk Jørgensen fortæller om parker i Paris. Arrangementet er gratis og pt fuldt booket, men man kan skrive sig på venteliste her.

Roskilde

Mandag den 13. marts kl. 19.30 er der foredrag om Camus ved professor emeritus i romansk sprog og litteratur ved Københavns Universitet John Pedersen. Foredraget holdes på fransk. Læs mere om aftenens arrangement på afdelingens hjemmeside her.

Sønderborg

Onsdag den 8. marts kl. 19.00 gæster Michèle Jomaron Alliance française  i Sønderborg, hvor hun holder foredrag (på fransk) om Juliette Gréco med titlen Une incroyable destinée. Læs mere på afdelingens hjemmeside her, hvor du også kan tilmelde dig ostebordet (tilmelding senest 28. marts), der serveres i forbindelse med afdelingens generalforsamling 3. april.

Vestjylland

Tirsdag den 21. marts er der foredrag på fransk om det franske præsidentvalg ved Jean-Pierre Mabire. Læs mere om tid og sted på afdelingens program her.

Viborg

Tirsdag den 21. marts kl. 19.30 besøger Ulla Gjedde afdelingen, og holder foredrag med titlen Er franskmænd arrogante? Kulturelle koder i Frankrig. Foredraget afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet. Før foredraget afholdes generalforsamling kl. 17.30 i lærernes kantine, Viborg Katedralskole. Læs mere på afdelingens hjemmeside her.

Aabenraa

I DAG onsdag 1. marts kl. 19.00 på Aabenraa Bibliotek er der foredrag på dansk ved journalist og forfatter Aase Nørrung med titlen Reddet af dansk mad og omsorg. Om den danske hjælp til de ca. 450.000 børn fra mange europæiske lande i årene 1945-1950. Nærmere oplysninger på afdelingens hjemmeside her.

Aarhus

Tirsdag den 7. marts kl. 19.00 er der foredrag – på dansk – om det franske præsidentvalg, ved seniorforsker Henrik Debois Prebensen, Københavns Universitet. Læs mere om tid og sted for arrangementet her.