20. marts er International Frankofonidag

I dag, 20. marts, er det den Internationale Frankofonidag. Dagen bliver fejret verden over, særligt i de fransktalende lande. Sidste år skrev jeg et par baggrundartikler om, hvad der forstås ved begrebet frankofoni, for det dækker over flere ting. De artikler kan godt tåle en (gen)læsning i dagens anledning:

Hvad er ‘frankofoni’ for en størrelse?

Hvilke lande er med i Frankofonien?

Den fransksprogede litteratur er inde i en spændende udvikling, som antologien Verden på fransk på fornem vis får afdækket. Den anmeldte jeg ved samme lejlighed sidste år, og hvis du er litterært interesseret i, hvad der foregår på den frankofone litteraturscene i disse år, så er det denne bog, du skal have fat i.

Verden på fransk – en antologi om litterær frankofoni

I Danmark blive dagen også fejret, men mest i København og omegn. Cinemateket og Institut français viser frankofone film det meste af måneden, og der er fest på Roskilde Universitet i eftermiddag. Det kan du læse mere om her, hvor jeg også linker til arrangementerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *