My French Film Festival 2019

På fredag starter den 9. udgave af online filmfestivalen My French Film Festival. Der er endnu engang lagt op til et overflødighedshorn af franske film, som du kan se hjemme i sofaen en hel måned i streg.

Fra fredag den 18. januar og frem til mandag den 18. februar kan du se 28 nye franske film online, og mange af dem er ganske gratis. 12 helaftensfilm og 16 kortfilm er på programmet, 10 af hver er med i konkurrencen om de tre filmpriser, der bliver uddelt ved festivalens afslutning.

Der er seks kategorier i årets udgave af My French Film Festival:

  • Family Business (4 film)
  • In your Face (6 film)
  • Love “à la française” (5 film)
  • New Horizons (3 film)
  • What The F…rench!? (5 film)
  • Women at War (5 film)

Hvis du scroller lidt ned på filmfestivalens hjemmeside kan du se filmoversigten og søge på kort- eller helaftensfilm og kategorier. Alle kortfilmene er gratis at se, mens helaftensfilmene koster 1,99€ pr. film. Man kan få en betragtelig rabat ved at købe adgang til alle 12 helaftensfilm for knap 8€.

Filmfestivalen er verdensomspændende, og kan opleves ikke bare online men også i udvalgte biografer verden over, samt på flere flyselskabers flyvninger resten af året. Det er der taget højde for, idet hjemmesiden er tilgængelig på ni forskellige sprog, og man kan til filmene også vælge undertekster på ni forskellige sprog.

Som de foregående år bliver der også ved denne udgave af My French Film Festival uddelt tre forskellige priser for bedste film. Filmfolkenes pris, Den internationale presses pris, og så den mest interessante pris, Publikumsprisen.

Hvorfor er den mest interessant, tænker du måske? Jo, fordi det er her, vi helt almindelige filmelskere kan være med til at stemme på, hvilken film vi synes er den bedste. Det eneste det kræver er, at du opretter en profil inde på My French Film Festivals hjemmeside. Så kan du både kommentere på filmene og være med til at stemme om Publikumsprisen.

Allerede nu kan man se oversigten over de 28 film og læse en kort beskrivelse. Men altså først fra på fredag kan man se filmene.

God fornøjelse :)!