Kan vi lige holde tingene lidt adskilt…?

Klichéen ‘franskmænd er arrogante’ er endnu engang dukket op til overfladen den seneste uge, efter at et vist medlem af kongefamilien har trukket nationale og internationale overskrifter.

Som en af mine Facebookvenner skrev i en tråd forleden: Kan vi godt lade være med at trække nationalitetskortet i den sag? Og det er jeg sådan set enig i. Ja. Der findes arrogante mennesker. I alle nationaliteter. Og nej. Ikke alle franskmænd er arrogante. Alle de franskmænd, jeg kender, er rare og imødekommende. Både dem, der bor i Frankrig, og dem, der bor her i landet. Og set over en bred kam virker det ikke, som om franskmænd i ind- og udland er specielt stolte af deres royale landsmands udtalelser…

Så kan vi godt prøve at holde tingene adskilt?

Nå. Men det giver mig anledning til at trække disse glimrende bøger af d’herrer Bredal og Boll-Johansen frem igen, hvis du har lyst til at læse de mere nuancerede perspektiver på det der med, at franskmænd skulle være arrogante. Det bunder som oftest i kulturforskelle. Og peger dermed også tilbage på os som danskere.

God weekend :)!