Franske film i biografen, oktober 2020

Efteråret er for alvor over os, og med det lysten til at komme en tur i biografen. Her får du oktober måneds franske filmoversigt, der for Franske Film Mandages vedkommende er påvirket af efterårsferien med kun to film denne måned.

Franske Film Mandage

Mandag den 5. oktober kan du se dokumentarfilmen Piketty – Capital in the 21st Century, instrueret af Justin Pemberton, der har den franske økonom Thomas Pikettys bog af samme navn som forlæg. Filmen vises i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Mandag den 26. oktober er Le Sel des larmes (The Salt of Tears) på plakaten. Filmen er instrueret af Philippe Garrel,  og i hovedrollerne ses Logann Antuofermo, Oulaya Amamra, Louise Chevillotte og Souheila Yacoub. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske film, der stadig spiller

J’accuse (Officer og Spion), instrueret af Roman Polanski, spiller stadig i Øst for Paradis og Grand Teatret. I hovedrollerne ses Jean Dujardin, Louis Garrel og Emmanuelle Seigner.

La Belle Epoque, med Daniel Auteuil, Guillaume Canet og Doria Tillier i hovedrollerne spiller stadig i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen er instrueret af Nicolas Bedos.

Franske filmpremierer i oktober

Torsdag den 8. oktober har åbningsfilmen fra Franske Film Mandages efterårsprogram, La Vérité (Sandheden), ordinær premiere. Filmen har Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollerne. Den japanske filminstruktør Hirokazu Kore-eda har instrueret. Se den i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Fra 3.-10. oktober afholder Øst for Paradis PROUD! Filmfestival 2020 – Aarhus’ LGBTQ filmfestival – med blandt andre to franske film på programmet: Lola Vers La Mer og Deux.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

BUSTER filmfestival, der løber frem til søndag den 4. oktober, har flere franske animationsfilm på plakaten.

Tirsdag den 6. oktober viser Cinemateket Tous les matins du monde fra 1991, instrueret af Alain Corneau og med blandt andre Jean-Pierre Marielle, Gérard Depardieu, Anne Brochet og Guillaume Depardieu i de bærende roller.

I Børnebiffen for de 5-7 årige er der flere forevisninger i oktober af Le ballon rouge fra 1955, instrueret af Albert Lamorisse. I hovedrollerne ses blandt andre Pascal Lamorisse, Sabine Lamorisse, Michel Pezin og børn fra Ménilmontant-kvarteret i Paris.

I serien Ønskefilm vises lørdag den 17. oktober Leos Carax’ Holy Motors fra 2012, med Denis Lavant, Edith Scob og Eva Mendes i hovedrollerne.

Mandag den 19. oktober vises filmen Camille Claudel fra 1988, med kunsthistorisk foredrag inden filmforevisningen. Gérard Depardieu spiller Rodin og Isabelle Adjani titelrollen som hans muse og elskerinde. Filmen er instrueret af Bruno Nuytten.

God fornøjelse i biografen :)!